OdporúčameZaložiť web alebo e-shop
 

09.11.2008

 

Nationalen coursing des FCW

Benjamín Yellow treatures   -   1. miesto

Gordon Isis Wind   -   2. miesto                                                                                         

Dnes sme ukončili sezónu posledným závodom v coursingu, ktorý sa konal v rakúskom Hundsheime / Spitzerberg. Tradične vynikajúca organizácia a zaujímavý, dlhý, mierne kopcovitý terén. Benjamín bol dnes vo forme, jeho výkon bol ohodnotený najvyšším počtom bodov v oboch kolách, čo ho vynieslo na zlatú priečku. Aj Gordonko si nabrúsil labky a to hlavne v druhom behu. Vybehal si fantastické druhé miesto. Dnes sme dopadli najlepšie ako sa dalo a takáto nádherná bodka za sezónou naozaj poteší!

26.10.2008

Tréning v Marcheggu

V príjemnej atmosfére nedeľného tréningu v Marcheggu si naši psi odbehli sólo v rámci prvého kola a dvakrát spoločné behy. Benjamín predviedol parádne štarty a obrovskú chuť bežať. Dnes si zabehol bezhendicapový beh s výškovo rovnako veľkým (malým) vipetom ako je on, čo sa len tak ľahko nevidí. Gordonko sa pre zmenu tak tešil do boxu, škriabal a kopal, až neskoro vyštartoval. Až v treťom behu sa mu podaril pekný štart a dokonca celkom pekne bojoval. Ešte sa však musí veľa učiť.

19.10.2008

Národná výstava v maďarskom Szentes

  • Gordon - výborný 1, CAC

                  

O druhej ráno sme odchádzali do maďarského Szentes, kde sme vďaka dobrému značeniu poľahky našli miesto výstavy. Trošku nás prekvapilo, že vystavovať sa bude pod holým nebom, no ranný chlad vystriedalo teplé slniečko a počasie nám prialo až do konca. Gordonko bol prihlásený do triedy strednej, kde bol posudzovaný maďarským rozhodcom p. Laszlom Istvánom. Gordonko predviedol pekný pohyb a trpezlivo stál. P. rozhodcovi sa páčil a ohodnotil Gordona známkou výborný 1 so zadaním CAC

Foto: Pastelpearl kennel

18.10.2008

Zlatý box Lednice

  • Gordon - 2.miesto fin. B
  • Benjamín - 4.miesto fin. B

V sobotu sme sa zúčastnili posledného dostihu tejto sezóny v Ledniciach. Chladné ráno sa premenilo v nádherný slnečný jesenný deň. Tentoraz som sa dostihu priamo nezúčastnila, takže všetko museli zvládnuť Roman a Romanko sami. V rozpisoch sa udialo niekoľko zmien, naši psi štartovali každý v inom rozbehu, a keďže nepostúpili do finále A priamo a ani cez opravné behy, štartovali vo finále B, ktoré sa kôli technickým problémom (roztrhnuté lanko na návnade) muselo opakovať a bolo presunuté na samý koniec dostihového podujatia. Benjamín pekne vyštartoval ale svoju pozíciu si neudržal. Veľmi pekne zabehol svoj beh Gordon, ktorý sa umiestnil na druhom mieste. Vo finálovom behu sa Gordonko konečne posnažil a ukázal, že behať vie..... keď chce.

12.10.2008

Majstrovstvá Českej republiky

  • Gordon - 3. miesto
  • Benjamín - 5.miesto

Priamo z Bratislavy sme odchádzali do Kralup nad Vltavou, aby sme sa na ďalší deň zúčastnili Majstrovstiev ČR v coursingu. V Kralupách nebol voľný jediný hotel a hustá hmla nám nedovolila nájsť iné ubytovanie, tak sme prespali v aute mimo cesty. Ráno o pol siedmej sme sa ešte po tme presunuli na miesto konania, kde už organizačný tím začínal prípravné práce. Tma a hmla pominuli, vyšlo slniečko a privítal nás krásny deň. Postupne prichádzali súťažiaci chrtích i nechrtích plemien, pretože sa usporiadatelia rozhodli spojiť podujatie pre obe skupiny do jedného dňa. 

V rámci prvého behu robil Benjaminovi partnera Quite Blu z Vilcabamba.  Celkovo sa dá povedať, že výkon podali slušný, no excelentne zabehli prvý beh až Gordonko spolu s Cipískom od Hnevína, ktorí boli následne ohodnotení vysokým počtom bodov. V druhom behu sa Benino skutočne predviedol a hoci dostal vysoké ohodnotenie, nedohnal bodovú stratu z prvého kola a stačilo to iba na piate miesto.  Rozhodcom sa páčil aj druhý Gordonkov beh a Gordonko obsadil v ťažkej konkurencii kvalitných českých psov nádherné tretie miesto. Pre úplnosť dodávam, že Majstrom ČR sa stal Egon od Hnevína a druhý skončil Cipísek od Hnevína. Blahoželáme. Namiesto medailí sa rozdávali zvončeky, tak dúfam, že nám budú zvoniť pre šťastie...

11.10.2008

Memoriál MVDr. D. Kocúrovej

  • Benjamín - 3. miesto
  • Gordon - 5. miesto

Teplé slniečko nám spríjemňovalo sobotný coursingový pretek v Bratislave. Prekvapila ma pomerne malá účasť chrtov, čo však neubralo na kvalite podujatia. Benjamín v prvom behu bežal s modrou dečko v trojkovom behu spolu so svojím bratom Baltazárom a Arachné. Bol to pekný beh a keďže sa počas behu roztrhlo lanko na návnade tak si spolu s vipetmi  zabehli aj ich majiteľky. Gordonko mal coursingovú premiéru a ako darček na privítanie dostal dostihovú licenciu od p. Mozoláka. Bežal s Herom, Gordonko podal slušný výkon , pekne sa "zahryzol" do návnady a celkovo možno povedať že to bol vydarený beh zo strany oboch psíkov. Prekvapilo ma však nízke bodové hodnotenie Gordonkovho výkonu v rámci tohto prvého behu, ale rozhodcovia to zrejme cítili tak ako rozhodli, čo rešpektujem.(...aj keď musím priznať že sme za Gordonka cítili krivdu).

Gordonko  si bodovo veľmi polepšil v rámci druhého behu, ktorý bežal spoločne so Sandym, ale ani takéto krásne hodnotenie mu nestačilo "zaplátať" bodový deficit z prvého kola a nakoniec skončil piaty. Beninovi bol pre zmenu v druhom kole partnerom Hero, obaja dostali za svoj výkon vysoké bodové hodnotenie a Benjamín obsadil krásnu tretiu priečku. Celkovým víťazom sa stala ostrieľaná coursingová závodnica Arachné a druhé miesto obsadil Hero. Všetkým zúčastneným a hlavne víťazom blahoželáme!

04.10.2008

Slovenské derby 2008 v Ivánke pri Nitre

  • Benjamín - 7. miesto
  • Gordon - 6. miesto

Ani neprívetivé počasie neprekazilo priaznivcom dostihového športu účasť na poslednom dostihu tejto sezóny v Ivánke pri Nitre - Slovenkom derby 2008. A  možno vďaka počasiu neprišli niektorí z prihlásených závodníkov, čo spôsobilo zmeny v rozpise jednotlivých behov. V rámci pôvodného, priaznivejšieho rozpisu pre nášho Benina, si mal "zmerať sily" s Bromíkom a Herom. Na Gordonka sa v pôvodnom rozpise neusmialo toľko šťasia a pobežať mal s Bodiem a Azacom. Nakoniec sa karty celkom pomiešali a Benino s Gordišom nastúpili "proti sebe" spolu s Bromiusom Filutom a Bodiem Black Arrows. Prvý dobehol rýchly Bodie, druhý šprintér Bromius, tretie miesto Gordonkovi umožnilo postup do A finále, kde sa už však Benino, vzhľadom na jeho 4. miesto v rozbehu, nedostal.

Benino zabehol krásny beh v rámci finále B a s veľkým náskokom dobehol do cieľa. Gordonko štartoval vo finále A s bielou dečkou. Hneď po štarte sa nedokázal preštrikovať cez húf tlačiacich sa vipetov a veľmi, veľmi zaostal. A hoci potom bežal čo mu labky stačili, nepomohlo mu to zlepšiť si cieľovú pozíciu. Po tomto debutovom dostihu čaká Gordonka mnoho ďalších, kde bude zbierať skúsenosti a znižovať počet chýb, na ktoré má dnes ešte právo.

26.09.2008

Včera som dostala e-mail s fotografiami z coursingu v Gerisdorfe, ktorých autorom je Karin Schellner. Veľmi pekne ďakujem a tu sú nejaké zábery:

   

Villowickov parádny brassok v prvom kole, a hoci to vyzerá nebezpečne, psy sa nezranili.

  

Benjamínove sústredenie na štarte a oddané čakanie na pochvalu pri dolapení návnady v rámci druhého kola.

21.09.2008

Internationales Jagdcoursing des FCW mit CACIL Vergabe

  • Benjamín - 4.miesto
  • Gordon - psychická podpora

Ráno o tretej sme dorazili do Deutsch Gerisdorfu, kde sa nám v tme podarilo nájsť parkovisko s množstvom karavanov. V domnení, že sme medzi chrtármi uložili sme sa k spánku na niekoľkohodinový oddych pred závodom. Ráno nás zobudilo kvílenie psov a po zistení, že sa nachádzame medzi asi sedemdesiatimi sibírskymi huskymi nám bolo jasné, že toto parkovisko pre chrtárov nie je. Majitelia husky nám ochotne poradili, kde máme zaparkovať a my sme sa presunuli o niekoľko metrov ďalej, kde už prichádzali chrtári z rôznych kútov Rakúska, Maďarska, či Slovinska. Slovensko malo zastúpenie ešte v plemene saluki. Skoro dokonalá organizácia, krásne odmeny pre víťazov a mimoriadne náročná, zložitá, dlhá a kopcovitá dráha dávali tušiť zaujímavé športové podujatie. Partnerom v prvom behu bol náš starý známy Willowic Excalibur. Po štarte vystrelil Ben ako raketa, no panička Excalibur-a úplne zaspala na štarte a rozhodca ju musel doslova vyzvať k vypusteniu psa. Kým sa spamätala Benino bol už pri prvej zákrute a Excalibur sa rozhodol skrátiť trať krížom. Aby nechytil návnadu, značne zvýšila rýchlosť, čo spôsobilo, že Beninovi ušla a na chvíľu zaváhal čo má robiť. Celá táto zhoda náhod stála Benjamína niekoľko strhnutých bodov. V druhom kole bol štart bezproblémový,  trať bola  strašne komplikovaná, a Ben doslova letel dolu kopcom ako ohnivá guľa až mal človek pocit, že sa zákruty vytočiť nedajú. Ale dali sa a v druhom kole dostal Benino fantastické ohodnotenie, ktoré ho vynieslo na štvrté miesto. A hoci sme zostali stáť tesne pred bránou do prvej trojky, Benino ukázal, že loviť vie aj na takto zložitej a ťažkej dráhe a v úplne novom prostredí. Domov sme prišli večer, zmrznutí na kosť, ale spokojní s výsledkom a príjemne stráveným dňom.

 

31.08.2008

Majstrovstvá Slovenska - Dostihová dráha Ivánka pri Nitre

  • Benjamín - 5.miesto
  • Gordon - licenčné behy

Prekvapujúco chladný a veterný deň, no príjemná atmosféra vládla v sobotu na Dostihovej dráhe v Ivánke pri Nitre, kde sa konali Majstrovstvá Slovenska, tento rok bez účasti favoritov, ktorí sa pripravujú na ME.  Pri príjme sme zistili, že naša sms-ková prihláška nedošla, tak bol Benjamín dopísaný do druhého rozbehu s červenou dečkou. Nakoniec bolo v rámci rozbehov psov urobených viacero zmien a ich štart presunutý až za fenky a afgáncov. Beninko štartoval spolu so svojím bratom Baltazárom a Chamnapanom River du Tepee D'Amour (Čamíkom). Beninovi sa nepodaril štart a zaostával niekoľko dĺžok za svojimi súpermi. No predsalen zabojoval a medzi prvou a druhou zatáčkou sa začal doťahovať za Baltazárom a v cieľovej rovinke dokázal znížiť Baltazárov náskok len na jednu dĺžku. Vzhľadom na nízky počet psov postúpil aj Ben do finále A. 

                     

  Chamnapan (4), Baltazár (6), Benjamín (1) - rozbeh                                          Gordon (1), Arachné (2), Quido, Iron - licenčný beh

Gordonko si po rozbehoch urobil spoločný licenčný beh. Nezvyčajná prevaha "bielych" vipetích farieb v podobe Arachné, Quida a mladého Irona robila spoločnosť nášmu žíhanému tigríkovi. Skúsená Arachné predviedla najlepší štart, no Gordonko ukázal, že má srdce bojovníka a o vipetí chlp skôr preletel cieľovou rovinkou. Paralelne bežali ešte k zajkovi, o ktorého sa už však Gordon deliť nechcel. Šikovne si strhol košík a so zajom v papuľke zdúchal preč.

Po prestávke nasledovalo finále A. Bežalo sa z plne obsadených boxov a Benino štartoval s modrou dečkou. Benjamínovi sa tentokrát štart vydaril, no nedokázal sa presadiť v tlačenici, kedy vyšiel z rytmu, ktorý nabral až po prvej zákrute. Bromius Filuta s veľkým   náskokom pred Centaurom Spitfire Moravia a Čamíkom, potom Baltazár, za ním Benjamín a po mimoriadne zlom štarte Azac Le Ferron, ktorý však po prvej zákrute nasadil neskutočné tempo, no ani to mu nepomohlo zlepšiť si cieľovú pozíciu.  V takomto poradí vyzeralo aj ich umiestnenie po prebehnutí cieľovej rovinky.

Bromius (4), Centauro (1), Chamnapan (3), Baltazár (6), Benjamín (2), Azac Le Ferron (5) - finále

Gordonko bežal posledný spoločný licenčný beh spolu s Arachné a prekvapujúco s Azacom Le Ferronom, ktorý im to "nandal". Zároveň ďakujem Hanke, majiteľke Arachné, že nám bola ochotná "prepožičať" sparingpartnera aj po tretíkrát (dôvod - nedostatok psov), čo napokon vďaka účasti Azaca nebolo nutné. Týmto Gordonko splnil podmienky pre udelenie dostihovej licencie. Pretekári, traste sa!  

16.08.2008

Nový Slovenský šampión krásy mladých

V sobotu nám na Medzinárodnej výstave psov Duodanube v Bratislave padali kvapky dažďa pre šťastie. Gordon sa predvádzal v triede mladých, kde bol ohodnotený francúzskym rozhodcom Jeanom-Louisom Grunheidom známkou výborný 1, CAJC. Zároveň by som chcela poďakovať Jane Ondrišovej, majiteľke Gordonkovho ocina Tobyho,  za perfektné predvedenie.

 Gordon Isis Wind, trieda mladých, výborný 1, CAJC

splnil podmienky pre udelenie Slovenského šampióna krásy mladých

Hodnotenie: výborný typ, stavba, formát, uhlenie, pekná hlava, dobrý pohyb a povaha

14.08.2008

Pozrite si v galérii fotografie z prechádzky.

 

10.08.2008

Už medzi siednou a ôsmou hodinou rannou sa zbiehali na príjme dostihovej dráhy v Bratislave lovci igelitových strapcov. Grand prix Slovakia sa rozbehla v plnom prúde a k štartu sa pripravovali a - afgánske chrty, b - barzoje, d - deerhoudi .....  w - whippeti. Podľa rozpisov bodku za prvým kolom mali urobiť Baltazár a náš Benjamín v rámci posledného behu.  Aby sme zabili dve muchy jednou ranou, museli sme sa rozdeliť. Spolu s tigríkom som odišla trénovať na dostihovú dráhu v Marcheggu (ďakujem dobrým dušiam Eni a Deny, ktoré boli také dobré a vzali ma), kde si Gordonko zabehol tri spoločné behy. Tento ťah spôsobil, že som nevidela Benjamínove neuveriteľné lovecké kúsky. Neštandardne odbehol oba behy a dráhu si skracoval, kde sa dalo. Za takéto trestuhodné počínanie na dráhe by nielenže v prírode umrel hladom, ale právom sa nepáčilo ani pánom rozhodcom a nakoniec skončil druhý ale od zadu. Najhoršie na tom všetkom je, že to Beninovu ušatú hlavu vôbec netrápi...

Musím ešte zablahoželať našej kámoške z nášho topoľčianskeho kynologického klubu, írsku vlkodavku Kim, ktorá úspešne zabehla svoj prvý závod po čerstvom obdržaní dostihovej licencie.

30.07.2008

Z dôvodu "práce vyše hlavy" trošku oneskorene spomeniem nedeľný tréning v Marcheggu, ktorý však stojí za zmienku. Príjemná komorná atmosféra predznamenávala výborný tréning. Gordonka sme nahlásili do prvého spoločného behu spolu so skúsenou Artemis a rýchlym Astonom.  Benino mal bežať v ďalšom spoločnom behu. Nakoniec sa to vďaka jazykovej bariére tešne pred štartom zvrtlo a Benino nastúpil bežať spolu s nimi. Gordonko sa tešil do boxu, kopal a škriabal, aby tam bol čo najrýchlejšie. Potom sa nalepil na mrežu a vyštartoval ako raketa, ani neviem ako sa mu to z takej pozície podarí. Statočne bežal, no traja psy, ktorí ho obklopili z každej strany ho trošku vyviedli z miery a potom aj zo skupiny do vonkajšej dráhy. Gordonko sa však nedal, snažil sa a doťahoval sa na nich až do konca. Trošku bol po prvej zákrute prekvapený, za čím má vlastne bežať, keď zajo je ďaleko a všetci pred ním... no dobehol. Druhý beh si skúsil zabehnúť už len s Artemis a konečne pochopil, že na dráhe sa treba snažiť bežať čo najrýchlejšie. Po prvý krát som ho videla na dráhe "pohnúť si kostrou", takže v jeho mladej vipetej hlavičke zaznamenávame ďalší posun vpred. Treba spomenúť, že dostal krásny nový dostihový košík, ktorý je len a len jeho. A že je Gordonko špeky, rýchlo prišiel na spôsob ako sa ho zbaviť. Našťastie počas behu naňho zabudne...

Deň pred tréningom sme boli na prechádzku a Benino šiel ako leňochod. Ani nechodil, len sa ťahal, trebalo ho stále volať, nechcel sa hrať a bol ochotný ísť aj s cudzími ľuďmi, len aby šiel domov... Celá som bola z neho nešťastná. Keď v nedeľu vystúpil z auta a zbadal dráhu, ožil. A hoci slnko pieklo, zabehol v prvom behu svoj osobný rekord a v druhom behu ho ešte vylepšil. Očká mu svietili ako hviezdičky, bol skrátka fantastický. Treba spomenúť, že sparingparterov mu robili sesternica Moyra a Arachné. Krásny deň, výborný tréning, spokojní psy = spokojní majitelia. No nie?

21.07.2008

Nádherné fotografie zo sobotňajšej Ceny obce Ivánka pri Nitre nájdete na stránkach tejto dostihovej dráhy. Benjamín sa zúčastnil dostihu, no a Gordonko si zabehol dva tréningové behy:

  

Rozbeh: Figo (1), Chamnapan (6) a Ben (4)                       Finále: Jack Daniels (3), Chamnapan (5), Azac-Le-Ferron (4) a Ben (1) 

  Toto je Gordonko v druhom tréningovom behu

13.07.2008

Víkendový plán našich vipetích aktivít zahŕňal výstavu a dostihy a to hneď v rámci jedného dňa. Aby sme mohli zrealizovať túto kombináciu 2v1, museli sme sa rozdeliť. Zábavnejšia polovička a to tréning labiek na dostihovej dráhe v Marcheggu pripadla Benjamínovi a jeho komandu (Roman a deti), no a nudnejšia v podobe predvádzania ladných výstavných kriviek a poletovania vo výstavnom kruhu Gordonovi so svojími ľuďmi - mnou.  

Cieľom prvej skupiny bolo zabehnúť beh s plnou poľnou (dostihový košík a dečka) v čo najkratšom čase, pričom agenti malý Romanko a Natálka mali za úlohu pozorne sledovať ako si počína. A naozaj sa bolo na čo dívať. V dvoch preplnených behoch si agent Ben počínal priam majstrovsky. Oba kolá bol posledný. Nakoniec sa zistilo, že úplným omylom. Mal plný dostihový košík piesku, čím bol značne znevýhodnený oproti ostatným. Dokonca fenka zľava mala odtrhnutú gombičku na dečke, čím si umelo znížila váhu plnej poľnej. Tieto nepochybne objektívne príčiny spôsobili takéto umiestnenie nášho agenta...

Cieľom druhej skupiny bolo získať CAJC na Národnej výstave v Košiciach. Využili sme najmodernejšiu vystavovaciu techniku v boji o tento titul. Gordonko ukázal všetky svoje prednosti a hoci disponuje neskutočným maskovacím sfarbením v podobe dômyselne uložených žíh, neušiel pozornému oku rozhodcu p. Jana Lyka z Poľska, ktorý mu udelil Výborný 1 s udelením CAJC. Posudok, ako odtajnený dokument, si môžete prečítať v Gordonovej sekcii.

Keďže boli oba plány splnené na 100 %, naša misia bola úspešne ukončená.

Fotografie budú z bezpečnostných dôvodov zverejnené verejnosti až po dôkladnej analýze.

11.07.2008

Vďaka p. Eve Dufkovej a p. Pavlovi Jeníkovi dopĺňam nádherné fotografie z výstavy a coursingu O českou korunu IV. v Chlumci nad Cidlinou:

  

Výstava sa konala v krásnom prostredí zámockého parku                                    Gordon  a Jesterland Guess Who

   

Gordonko - ocenenie výborný 3                                              Benino v akcii

    

Cyril od Hněvína (B) a Benjamín (Č) v druhom behu

  

dobeh, Benjamín sa umiestnil na krásnom 2. mieste s udelením res. CACT

01.07.2008

Náš Gordon dnes oslavuje prvý rôčik!

Gordonko, si naše zlatíčko, teš nás tak, ako doteraz a veľmi, veľmi dlho!

                                                                                                          Tvoja ľudská svorka a najoddanejší kamarát Benjamín

V sobotu sme sa zúčastnili závodu v Ledniciach. Benino v druhom a treťom behu predviedol fantastické štarty, no v poslednej tretine dráhy mu už labky nestačili. Celkovo sa umestnil na 8 mieste. Gordonko sa veľmi snažil. Boxy mu už nerobia problém, dokonca sa do nich teší, a to už je čo povedať. Odbehol dva sólové behy. Krásne bolo, že oba zlaté medaily si odniesli slovenkí majitelia - 1. miesto whippet pes Figo Ticking Timebomb, ktorý vo finále viedol od začiatku do konca a 1. miesto whippet fena Emmeline Isis Wind, Gordonkova sestra, ktorá tiež predviedla vynikajúci výkon. Krásne tretie miesto medzi seniormi vybojoval aj Benjamínov ocino Faethón Ayort Back. BLAHOŽELÁME! Ďakujem p. Križanovej za fotografie.

                                        

Gordonko a ja                                                                                                                 Gordonka to baví...

  

finále B - Beninov nádherný štart z boxu č. 6                                        dlho viedol, no potom mu už labky nestačili...

 19.06.2008

Náš Benjamín dnes oslavuje svoje druhé narodeniny!

Beninko, si naše slniečko, svieť nám jasne ako doteraz a veľmi, veľmi dlho!

                                                                                                                                         Tvoja ľudská svorka a najoddanejší kamarát Gordon

Zároveň blahoželáme všetkým súrodencom vrhu B CHS Yellow treatures!

17.06.2008

Pozrite si nádherné fotografie víkendového coursingu:

 

                            Benino a Anetka České tuně                                                                               foto: superfotograf známy ako Pes Jíra

 

      

foto: Honza Sonnenschein

 

                            Arachné, Sandy, Ben, Anetka a Cyril                                                                  foto: superfotograf známy ako Pes Jíra  

16.06.2008

Stanovačku v prírode sme spojili so závodom v coursingu v Čechách. Ako sa Benovi darilo, môžete vidieť v sekcii Benjamín - obrázok coursing.

08.06.2008

Upršané počasie a vo švíkoch praskajúce pavilóny Medzinárodnej výstavy psov v Nitre nás privítali pri rannom zápise v kruhu. Po dlhšom hľadaní sme si predsa len našli miesto a čakali na poradie. Napokon sme si prisadli k Benovmu bratovi Baltazárovi s rodinkou, ktorému musíme poblahoželať ku krásnemu výsledku výborný CAC.

Prvý sa vystavoval Gordonko, a síce sa triasol ako osika, predviedol sa krásne, ukázal  svoje  kvality a kruh some opúšťali so známkou výborný 3.

Čerešničkou na torte bol Benino,  ktorého supervýstavný klus á la výstavná zdochlina a neskutočné kreácie s názvom výstavný postoj sparalizovali pána rozhodcu natoľko, že mu udelil výborný 2. Našťastie už máme dve medzinárodné výstavy absolvované, takže Beninove výstavné utrpenie je úspešne ukončené.

No a ešte dve fotky, ktoré nám na objednávku nafotila Zuzka Biskupská a ak chcete vidieť hodnotenie, sú v sekciách Ben, Gordon a klik na obrázok výstavy.

                    

uvrtený Gordonko                                                                                     unudený Beninko

07.06.2008

Ideálne počasie prialo chrtom i nechrtom na Majstrovstvách Slovenska 2008 v coursingu, ktoré sa konalo na Dostihovej dráhe v Bratislavskej Petržalke. Benjamín  v bielej dečke bežal v prvom behu s rakúskym Willowick Excalibur. Keďže som sa osobne nezúčastnila dostihu a držala Beninovi prsty len na diaľku, neviem popísať beh. Po prvom kole bol Benino na druhom mieste s celkovým počtom bodov 179, čo bolo o 1 bod menej ako počet bodov vedúceho psa. V druhom behu bežali whippeti podľa počtu bodov získaných z prvého kola. Trojka Lutinka, Jagar a Benjamín lovili umelého zajka v poslednom behu. Horlivo ako vždy, predviedol svoje lovecké umenie a v druhom behu získal 187 bodov, čím sa stal náš

Benjamín Yellow treatures 

 Majstrom Slovenska 2008 v coursingu s udelením CACT.  

Druhé miesto získal Bronco Billy von Pestyen  a krásne tretie miesto získala Emmeline Isis Wind. Blahoželáme!

Spomeniem Maťku a Zuzku z nášho Topoľčianskeho kynologického klubu, ktoré vypomáhali na dráhe a držali nám prsty. Aj my sme držali prsty Maťkinej briardke Mafii, ktorá závodila popoludní medzi nechrtími plemenami. Mafia získala 9. priečku. Blahoželáme!

Ešte by som chcela spomenúť piatkovú výstavu v Senci, kde získal Gordonko známku Výborný 3.

01.06.2008

Deň detí sme s deťmi strávili na tréningu v Marcheggu. Veľmi ma potešilo stretnutie s p. Isidou Murgašovou, Gordonkovou chovateľkou, ktorá prišla s celou svojou svorkou. Benino si štandardne zabehol tri behy, prvý v trojici a ďalšie dve spolu s Gordonkovou sestrou Elly May. A hoci slnko pieklo, Benino v druhom behu zabehol svoj osobný rekord na tejto dráhe. Prekvapením bol však malý Gordonko, ktorý sa rozhodol, že od dnešného dňa sa už vôbec nebude báť boxu. Síce štarty majú ešte isté technické medzery, no to, že Gordy sa sám ťahal do boxu bolo obrovské zlepšenie. A tiež dôvod, pre ktorý sme sa ho rozhodli dať do tretieho behu so sparingpartnerom. Rozhodli sme sa pre Lutinku a súrodenecká dvojica zabehla ukážkový beh. Len tak ďalej Gordonko!

   

štart v prvom behu Lutinka (2), Benino (6) a Lery (1)

  

 Luty (2) a Gordon (5)

   

Lutinka a Gordonko v cieli                                                       no a ešte Elly May (1) v spoločnom behu s Benom (4)

25.05.2008

Po týždňovom oddychu sme sa vybrali závodiť do Marcheggu, kde nás privítalo chladnejšie ráno. Po veterinárnej prehliadke a prihlásení sa, sme mali čas posedieť si, porozprávať sa a oboznámiť sa s rozpismi behov. Závodu sa zúčastnilo 7 psov a 4 feny. Benino (1) bežal v prvom rozbehu so Zorneaglesom Inferno (2) a Ducatim Blue North (3). Na záberoch z webstránky dráhy v Marcheggu je prvý rozbeh. Vylosovali sme si krajný box (5), Ben mal fantastický štart, snažil sa doťahovať za svojím súperom, Ducatim, ktorý bežal pred ním a dobehol suverénne prvý. Po prvej zákrute Zorneagles pridal (neviem, čo ho to napadlo  ) a s ľahkosťou predbehol Benina. Benino sa držal a hoci bežal, čo mu labky stačili, zaja "schmatol" až posledný.  

      

Druhý rozbeh patril Zorneaglesovi, za ním dobehol Jack Daniel's Ze Springbart Gou, tretí Benino a štvrtý London's Fog Altamor Juliet.

Do finále sme štartovali s pásikavou dečkou z boxu č. 1. Fantastický štart a vedúcu pozíciu si Benino udržal do prvej zákruty, kde ho postupne psík za psíkom začali obiehať. Najväčší "boj" viedol s Jackom Daniel'som o 5 a 6 pozíciu, obaja sa veľmi snažili a 5 priečka nakoniec patrila Jackovi. Takže výsledok:

Umiestnenie

Meno psa

čas

1

Centauro Spitfire Moravia

23.00

2

Ducati Blue North

23.13

3

Zorneagles Inferno

23.64

4

Aries of Carinae

23.86

5

Jack Daniel's Ze Springbart Gou

23.91

6

Benjamin Yellow treatures

24.11

7

London's Fog Altamor Juliet

24.63

   

V sólových behoch súťažili aj psíci bez licencie, skrátka tí, ktorí boli prihlásení na tréning. Náš Gordonko nastupoval v oboch behoch na piaty krát do boxu, myslela som, že ho tam už ani nedám. Štyrikrát len čo vošiel dnu, ani som nestihla chytiť dvere a už vycúval von. Labky mal porozťahované ako mača. Zlepšenie však je, že už sa nesnažil rozbiť box. Pri prvom behu sa mi zdalo, že sa každú chvíľu vráti späť, ale ukázal, že ho zajo zaujíma a odbehol, veľmi šetrne k svojmu telu, celé koliesko. V druhom behu trošku stratil pri štarte a potom už pekne bežal. Výsledky:

Umiestnenie Súťažiaci 1.kolo 2.kolo Spolu
1 Isis - Artemis 24,60 24,46 49,06
2 Amy Probaxon 24,55 24,53 49,08
3 Gordon Isis Wind 24,79 24,59 49,38

 

        

no a traja víťazi z troch

20.05.2008

Na ukážku niekoľko fotiek Gordona (V 3)  z piatkovej špeciálky v Bratislave, o ktoré sa postarala Janka Ondrišová, za čo jej ďakujem:

                 

17.05.2008

Úplne celú sobotu sme strávili na Dostihovej dráhe v Rábapatone, kde sa náš Benino po prvý raz zúčastnil v riadnom dostihu, a to rovno Medzinárodných majstrovstiev Maďarska. Účasť bola bohatá nielen v počte štartujúcich ale aj v rýchlosti. V prvom rozbehu mal Beninko česť bežať s víťazom celých dostihov  Old Road's Ceasarom. Za úplný kľud pred štartom vďačíme práve majiteľovi Ceasara p. Lačňákovi, ktorý mi ochotne vysvetlil systém losovania a taktiež nás povzbudil, bez toho aby som ho o to požiadala. Touto cestou by som sa mu chcela poďakovať. Benino mal bielu dečku a vylosovali nám box č. 6. Viem, že je malý a ľahký, ale keď sme sa zaradili pred boxy, tak oproti svojim súperom bol úplný miniatúr. Trošku som sa obávala stretu pri zaradení hneď po štarte, ale spoľahla som sa na jeho bystrú hlavičku a šikovnosť. Štart bol veľmi rýchly, Benino vybehol z boxu, no pes vedľa bol pre neho neprekonateľný múr. Rýchlo sa šmykol za neho a potom už všetci trielili do cieľa. Ceasar prvý, potom medzera, za ním Dévaj Thunder,  rovnaká medzera, Dévaj Patrol, zase taká istá medzera a Beninko. Dostal obrovskú pochvalu a po oddychu hor sa do druhého rozbehu. Znovu sme chytili, pre zmenu maďarský rýchlik a favorita týchto dostihov (umiestnil sa na 2. mieste) - čierneho Dévaj Pegazusa. Druhý štart bol náročný a pripomínal mi rómsku osadu. Vylosovali sme si box č. 3 a za nenormálneho revu behuchtivých maďarský psov som ho vložila do boxu. Potom sa majitelia ostatných psov nahli k medzere v boxe a vreskom povzbudzovali svojich psov ako najatí. Nuž iný kraj, iný mrav. Psy vybehli, bez problémov, čisto sa zaradili, prvý dobehol Dévaj Pegazus, za ním Dr. Doolittle Globe Glass, tretí Vakvágta Dúnadán WR a potom Ben, ktorý sa fantasticky snažil. Dostali sme sa do finále D spolu so Jack Daniel's ze Springbart Gou, ktorý sa však už tohto behu nezúčastnil a tak mal Benino sólo len pre seba. Dostihy boli krásne a napínavé, pretože štartovali vynikajúci psy a feny. Ešte spomeniem Luty, ktorá týmto dostihom splnila podmienky na zaradenie sa do pracovnej triedy. Všetkým zúčastneným a hlavne víťazom BLAHOŽELÁME!

Celkový dojem a rozčarovanie spôsobila nedbalosť a ignorancia maďarských usporiadateľov. Pri zápise do dostihových knižiek prednostne vybavili Maďarov. Slováci a Česi tam dlho čakali. Trikrát sme im boli pripomenúť tréningové behy mladých psov. Trikrát povedali, že sa beží po zápise. Nakoniec nepochopiteľne zbalili návnadu a až po protestoch nám umožnili bežať vo večerných hodinách. Niektorí to vzdali a odišli domov. Neviem, či merali časy, a keď som si pýtala zápis do tréningovej knihy, tak tam niečo zapísali, ale doteraz neviem, odkiaľ vedeli, že je to Gordyšov čas, lebo nikto nevyhlasoval poradie a všetko bolo pomotané. Nechce sa mi to o tom ani rozpisovať. Čerešničkou na torte je však to, že Benino má v dostihovej knižke uvedené, že skončil 19 z celkového počtu 16 psov. Neviem, čo na to povedať.

16.05.2008

Krásne počasie prialo všetkým súťažiacim i nesúťažiacim chrtom a ich majiteľom na Špeciálnej výstave chrtov v Bratislave konanej na Dostihovej dráhe v Petržalke. Whippety v celkovom počte 30 boli posudzované nemeckým rozhodcom p. Elmarom Sistermannom hneď po predvedení greyhoudov. Po whippetoch boli posudzované talianske chrtíky a poľské chrty. Gordonko sa predvádzal v triede mladých spolu so súrodeneckou dvojicou Panther's Ghost z Úplňku a Peter Pan z Úplňku. Gordonko ako mladý a neskúsený psík si počínal veľmi dobre a až na niekoľko drobných chýb sme zvládli vystavovanie k spokojnosti. P. Sistermann udelil Gordonkovi známku Výborný 3. Gordonkov posudok z dnešného dňa je uvedený v rubrike Gordon, kliknutím na obrázok nášho malého krásavca.

 

10.05.2008

Túto sobotu sme sa po prvý raz vydali trénovať na DD v Rábapatone. Po miernom blúdení v dedinke Koroncó (namôjveru neviem, či som to dobre napísala), kde nám miestni oduševnene vysvetľovali smer, no skôr to bola malá ukážka maďarského jazyka ako podávanie informácií, pretože sme aj tak nerozumeli. Dráha je situovaná v nádhernom prostredí, samá zeleň. Veľký priestor aj na parkovanie, aj na prechádzanie sa so psom, a to nielen v areáli, ale aj mimo. Whippeti neboli zastúpení vo veľkom počte. Beninov brat Baltazár, Gordonova sestra Luti, nejakí štyria, piati maďarskí vipeti a my sme tvorili celú vipetiu skupinku. Domáci sú fajn, okrem maďarčiny sa dalo celkom slušne dohovoriť i v nemeckom, či anglickom jazyku a medzinárodne -  rukami a nohami .  Začiatok tréningu bol naplánovaný na 11.00 hod., no začal sa neskôr. Barzoje zo Slovenska si trénovali behy cez boxy na kožúšok a tak sme sa spýtali, či by sme nemohli skúsiť prebehnúť otvoreným boxom aj s Gordonom. Boli veľmi ochotní, požičali nám zaja a Gordy si ešte natrénoval niekoľko štartov z otvoreného boxu.

Prvé boli behy veľkých chrtov. Krásny výhľad zblízka na boxy a celú dráhu dával možnosť pozrieť si chrta v pohybe úplne zblízka. Najprv sa vlnili barzoje, potom leteli greyovia (myslím, že boli v najväčšom zastúpení) a maďarské chrty. Keď prišiel rad na nás, presunuli sme sa k boxom pre whippety a pustili do spoločného behu Lutinku a Benjamína. Benino vynikajúco vyštartoval z boxu č. 3, no Lutinka mu aj tak ufujazdila. Videla som len začiatok a koniec behu, pretože som Natálke musela vyťahovať mravčeka spod trička.

Potom bežal  Gordonko. Poprosila som si otvorené boxy. Gordonko, smrť v očkách, začal pišťať, no nechal sa prehovoriť do polovičky tela do boxu. Keď sa pustila návnada, už mu to išlo ako po masle.

Bohužiaľ sme museli skôr odísť, takže sme zabehli len po jednom koliesku. Benino nechcel ani nastúpiť do auta a hádzal sklamané očká. Neboj sa Benino, nabudúce si to vynahradíš.

Do odkazov som pridala našich vipetích kamarátov Sonyho a Sama.

 

 04.05.2008

Po minuloročnom upršanom počasí na Celoštátnej výstave všetkých plemien v Banskej Bystrici nám tento rok počasie vyšlo. Prišli sme medzi prvými, rozložili sme sa na tráve a postupne sa začali zapĺňať miesta okolo kruhu. Beninkov ocino CH. Faethón Ayort Back (vystavený v triede šampiónov, V1, CAC - BLAHOŽELÁME!) so svojou pani Lenkou Szypkovou sa zložili hneď vedľa nás a zoznámili sa s naším Benjamínom, ktorého vylihovanie na výstave neuveriteľne nudilo. Jastriť začal pri vystúpení  poslušnosti psov (škoda, že sme prišli neskoro,  pretože sa mohol zúčastniť ukážok poslušnosti). Pri ukážke obrany, spolu s NO štekal a vrčal na figuranta čo mu sily stačili.  Spolu s Natálkou vystúpil na agility a po toľkých podnetoch už spokojne ležal. 

Gordonka som vystavovala v triede mladých, bol úžasný a spolu so svojou sestrou Elly May Isis Wind (trieda otvorená), ktorú ukážkovo vystavila majiteľka a chovateľka p. Isida Murgašová, predviedli vynikajúci pohyb a postoj. Pravidelný krok a krásnu stavbu tela ohodnotil porodca p. Miroslav Guniš najvyššími známkami.  

          

 Gordon v triede mladých -  výborný 1, CAJC     Posudok Gordonka si môžete prečítať v sekcii Gordon kliknutím na obrázok.

   

 Gordonko a jeho staršia sestra Elly May Isis Wind - výborná 1, CAC, BOB  sa stala najkrajším vipetom výstavy. BLAHOŽELÁME!

 

26.04.2008

Príjemné počasie sprevádzalo súťažiacich na Dostihovej dráhe v Ivánke pri Nitre. Dostihu "Jarná cena" sa zúčastnilo celkovo 9 greyhoundov a 14 whippetov. Benjamín bežal hneď v prvom rozbehu z boxu č. 2 spolu so svojou sestrou Beyonce Yellow treatures (box 5),  Arachné Nadeje snú (box 3),  psíkmi De vito Ionmhain Norman (box 6) a vynikajúcim Bodie Black Arrows (box 1). Psy vynikajúco vybehli z boxov, po vonkajšej strane sa držali Beyonce a De vito, Benino s Bodiem a Arachné bežali vnútornou stranou. Po prvej zákrute sa Bodie oddelil a s veľkým náskokom dobehol prvý, s časom 19,67. S časom 20,80 dobehol De vito a za ním Benova sestra Bruna za 21,16. Beninko sa veľmi snažil, no na týchto troch psíkov mu nestačili sily. Časom 21,63  skončil štvrtý a zabezpečil si posun do finále B. Posledná dobehla Archné s časom 22,16.

Vo finále B Benino predviedol najlepší štart, no nedokázal si prvenstvo udržať. Jeho sestra Bruna ho, podľa očakávania, predbehla a nielen jeho, ale všetkých a skončila prvá (BLAHOŽELÁME!) s časom 20,80. Tento beh bol pomerne zaujímavý, pretože psíkovia bežali pohromade.

   

Rozbeh                                                                                          Finále B

     

1. Beyonce Yellow treatures (20,80)   2. Apa Cordis (21,13)   3. Azac Le Ferron (21,15)    4. Ben (21,26)     5. My Camelot Sandy Show (21,43)

Ešte treba dodať, že celkovým víťazom Jarnej ceny sa stal favorit Bodie Black Arrows (19,70), ktorý potvrdil, že je naozaj vynikajúcim bežcom.

Dnes sa robili aj licenčné behy a bežali sa rovinky, spoločné a sólo behy. Gordonka sme 3x nemohli natrieskať do boxu. Bál sa tam byť, nepáčilo sa mu, krútil sa ako vrtuľa, pišťal a škriabal. Keď však zistil, že sa mreža otvorila, tak potom už bez problémov bežal. Ešte musí trénovať boxy a sólo behy, dnešný spoločný sme skúsili len tak.  S košom na papuľke nemá žiadny problém, čo je pozitívne, ale boxu sa bojí ako ohňa.

  

Gordonko sa snaží...                                                              Vpredu Giny Bohemia Snap Dog  a to rozmazané, to je Gordon, čo sa zabúda v boxe...

  

Obaja sa hneď po príchode domov uložili spinkať. Beninko do pelieška a Gordonko do postieľky. Takže nabrať sily a v sobotu sa ide na coursing. 

V sekcii Benjamín som dala maličký obrázok bežiaceho Beninka a keď na ňho kliknete, uvidíte dostihy, na ktorých sa zúčastnil.

 

21.04.2008

Keď som dnes išla so psami na prechádzku, malé, asi štvorročné dievčatko sa s mamou dívalo z okna, a keď sme prechádzali popod ne, malá ukázala na Gordona a hovorí mame: "Aha, s fixkou počarbaný havo..."

Krásne fotografie bežiacich psíkov zo sobotňajšieho tréningu už sú zverejnené na webstránke DD v Ivánke pri Nitre. Vybrala som z nich foto našich dvoch miláčikov a môžete si ich pozrieť ako súčasť komentára k tréningu nižšie:

20.04.2008

Celý týždeň sme boli na výlete na východe Slovenska. Zmena prostredia psíkom vyhovovala, bláznili sa na lúkach, naháňali po lese a oddychovali. A hoci sme sa vrátili v sobotu o 2.00 hod. ráno, predsa sme vyrazili na prvý tréning tejto sezóny na Dostihovú dráhu v Ivánke pri Nitre. Počasie vyzeralo všeliako, no zišlo sa tam pomerne dosť psíkov. Prvý beh bežal Benjamín spoločne so svojím bratom Baltazárom a fenkou Leylou Supersonic. Veľmi pekne vybehol z vonkajšieho boxu, chvíľu bežali paralelne s Leylou, snažil sa zaradiť do vnútornej strany dráhy a hoci je dušou chlap ako hora, fyzicky na vysokú Leylu nemal a skoro po prvú zákrutu  sa musel uspokojiť s behom vo vonkajšej strane dráhy. Až keď sa Leyla prebojovala na čelo a suverénne si bežala po "zajka", dostal priestor zaradiť sa do vnútornej strany dráhy. Vtedy bol už pred ním i Baltazár a s veľkým náskokom dobehol druhý. Aj keď sa Benino snažil, jeho beh bol pomalý a únavný ako cesta z východu na západ. Prebral sa až pri rovesníčke Amy Probaxon v druhom behu. Bežal z boxu č.3 a Amy s červenou dečkou. Vystrelil tak, ako si to predstavujem, rýchlo sa zaradil do vnútornej dráhy a utekal si po "zajka". Amy sa pekne doťahovala a dobehla druhá. Druhý beh bol celkom pekný.

  

Na tomto zábere vidíme záver druhého behu Amy (1) a fixkou nepočarbaného Benjamína (3).

 

Gordonkovi sa začína beh páčiť. Prvé koliesko bol pustený z ruky, pobehol nejakých pár metrov a vrátil sa. Počkali sme, kým "zajko" príde a Gordyško sa naňho celkom začal tešiť. Vybehol a bez problémov zabehol celé koliesko. Druhý raz to bolo už bez cvičných troch metrov. Keď bežali ostatní psíkovia,  už reagoval aj na hukot návnady. Gordonko už vcelku chápe, čo po ňom chceme.

  

No a toto sú zábery nášho fixkou počarbaného Gordonka. Raz darmo, je to manekýn...

 

Prekvapením bola Bianka, Benova sestra, ktorá žije v Rakúsku. Naposledy som ju videla, keď sme si vyberali Benjamína. Pamätám si ju preto, lebo ako jediná mala biely pásik na hlavičke. Dúfam, že sme ju nestretli posledný raz.

  

Toto je Bianca.

Ešte by som chcela spomenúť oveľa významnejšie podujatie ako tréning, a to dostihy konané na Dostihovej dráhe v Marcheggu túto nedeľu. Závodu sa zúčastnili vynikajúci psi a feny. Medzi ne sa radí aj Gordonkova sestra Emmeline Isis Wind (Lutinka), ktorá sa zúčastnila dostihu aj napriek tomu, že je momentálne po háraní a teda v najhoršej forme. Vzhľadom k týmto okolnostiam sa umiestnila na krásnom prvom mieste vo finále B a teda celkovo na siedmom mieste. GRATULUJEME!

 

Kamarátky, tréningové partnerky a súperky - Artemis (čierna fenka) a Emmeline pri preberaní cien.

14.04.2008

Takto promptne zverejnili na stránke dostihovej dráhy v Marcheggu fotografie. Vybrala som foto našich behov a doplnila ku komentáru, viď nižšie.

13.04.2008

Pravidelný nedeľný tréning v Marcheggu sprevádzalo krásne slnečné počasie. Ako obvykle, aj v túto nedeľu prišlo mnoho psíkov. Ako prvé sa bežali licenčné behy no a potom prišiel na rad aj Benov prvý spoločný beh, ktorý si odbehol spolu so svojou sestrou Brunou a rakúskou fenkou Kyrou. Bruna viedla od prvej zákruty a svoje prvenstvo si udržala až do konca. Kyra a Benino viedli vyrovnaný súboj, ale pred poslednou zákrutou Ben Kiru predbehol a skončil druhý. Poriadne sme ho pochválili a veru sa mu to zapáčilo. V druhom, najkrajšom dnešnom Beninovom behu, vybiehal z boxov spolu s Brunou, Danym a Aronom. Bruna znovu viedla od začiatku do konca, no a Benino krásne bojoval s Aronom, skutočne sa snažil a nakoniec skončil druhý, tesne za ním Aron a potom Deny. V treťom spoločnom behu mu robili spoločnosť dve dámy - Lutinka a  Artemis. Lutinka suverénne dobehla prvá, Beninko sa tesne držal skoro počas celého behu za Artemis, no pred poslednou zákrutou už nevládal a skončil tretí. Opísala som to, ako keby to boli nejaké preteky, bol to len tréning a hlavne zábava pre nás a pre psíky. Ale dnešné behy sa mi mimoriadne páčili pre ich napínavosť. Dnes to malo iskru.

  

Štart v prvom tréningovom behu, Kyra (1), Bruna (3) a Benjamín (2). Na druhej foto hľadanie si pozície tesne po štarte.

  

Chytro dolu náhubky a zahryznúť sa do strapca...                               Vybiehanie z boxov v druhom tréningovom behu Deny (3), Aron (4),

                                                                                                                       Benjamín (1) a Bruna (2)

   

To sa krásne beží na takej trávičke... Aron to mal najťažšie, počas behu ho rozbolela  labka. Nezaprel však v sebe vipeta a statočne dobehol do cieľa.

     Najúžasnejší diváčikovia zo všetkých sú deti, na zábere je náš Romanko.

Aj Gordonko ma potešil. Dnes bežal prvýkrát celý ovál. Púšťala som ho len z ruky. Pekne vyštartoval, bežal, vyzeralo to celkom sľubne, no po prvej zákrute sa zháčil, návnada medzitým pokračovala ďalej, Gordonko váhal, ale zhodnotil to tak, že návnada je ďaleko a bežať ďalej sa už neoplatí, tak sa vrátil. Rakúsky rozhodca nám poradil počkať, kým návnada obehne koliesko a vráti sa. Keď prechádzala okolo Gordyša tak sa za ňou pustil a už ju prenasledoval až do konca. Toto bolo je prvé koliesko na dráhe. Druhý Gordonkov beh nebudem opisovať, lebo bol úplne rovnaký ako prvý. Ešte by som chcela pochváliť pána, ktorý obsluhoval návnadu, pretože dokázal udržať Gordonovu pozornosť počas celého behu a doslova ho ňou provokoval. Gordyšovi sa to naozaj páčilo.

  

No a toto je malý Gordonko. Koliesko zabehol ešte tak neisto, vidieť že by ho to bavilo, ale ešte je z toho všetkého strachopudko.

 

Počas prestávok si psíci boli pobehať aj s inými druhmi chrtov a psíkov v strede dráhy. Celkom sa nám takýto spôsob hry medzi psíkmi osvedčil, pretože sa im to veľmi páči a hoci je to väčšia námaha ako sedieť v aute, myslím, že im to nezaškodí. Vždy si tam nájdu nejakého kámoša na beh -  jack russell teriéra, afgánskeho chrta... Dnes bežali aj s Gordonkovou krásavicou Giny, jej pani nafotila krásne fotky a poslala nám ich, takže sa s nimi môžem podeliť:

   

  Toto je Giny a dvaja JR teriéri cez prestávku uprostred dráhy spolu s našimi chlapcami.

 

    

Na takej voňavej lúke sa krásne oddychuje...  ale aj beží...

 

 

  Gordonkova premiéra.

 

11.04.2008

Dnes som pridala do sekcie Odkazy kontakt na Coursingový klub v Rakúsku a taktiež na stránky našich priateľov - veľkých psích krásavcov Tobyho, Timmyho a Mischy. Touto cestou by sme chceli Tobymu zablahoželať k narodeninám (6 rôčkov). A prajeme všetko, čo psík potrebuje k životu: veľa zdravia, lásky, mäkký vankúšik, dobrého jedla a vychádzky každý deň. A to všetko minimálne na nasledujúcich 10 rokov. BLAHOŽELÁME!!!

 

09.04.2008

Na stránke Dostihovej dráhy v Marcheggu zverejnili fotografie z tréningu 06.04.2008 (viď komentár nižšie). Hoci pri fotkách nie sú uvedené mená bežiacich psíkov, každý si toho svojho spozná. Dovolila som si "požičať" niekoľko pekných záberov Benjamína z oboch behov. Rada by som ukázala aj Gordonkove behy, ale z roviniek sa fotky nerobili. Takže ponúkam Benina a jeho sparing partnerov v akcii a samozrejme zážitok vidieť toto nádherné plemeno v pohybe aspoň prostredníctvom fotografií.

      Beninko v pohybe    

Štart z boxov v prvom behu súrodencov Bruny (1) a Benjamína (5). Na ďalších záberoch Benino v pohybe a v cieli.

           

                                                               Štart druhého tréningového behu súrodencov Benjamína (2) a Baltazára (3) a rakúskej fenky Chilli (1)

    

Tieto zábery ukazujú priebeh behu tesne po štarte.

06.04.2008

Príjemné nedeľné počastie sme využili na tréning v Marcheggu, ktorý nám vždy zaberie úplne celý deň. Potešilo ma, že prišiel aj Braňo s Beninovou sestrou Brunou. Prvý beh sme mali naplánovaný ako sólový, no na poslednú chvíľu sa zmenili plány. Bruna nemala sparing partnera, tak som sa opýtala Bena, či by nevyšiel v ústrety a on súhlasil. Bežali len dvaja a bol to pekný a čistý beh, po prvú zákrutu vyrovnaný a od druhej zákruty až do konca viedla Bruna. Takže - Beninkovi gratulujeme k peknému druhému miestu a Brunke k predposlednému  . V druhom, spoločnom, behu boli skrížené jeho plány, ale pred prvou zákrutou znovu nabral rytmus a za niekoľko sekúnd už trhal strapec. Tretí beh bol, bohužiaľ, zrušený pre o 180 stupňov zhoršené počasie.

Gordonko bol úžasný! Dohodli sme sa, že dnes mi zase on ukáže, ako sa má behať a ja sa budem len dívať. Vyštartoval, približne v polovici skontroloval, či sa ešte stále pozerám a nádherne dobehol do cieľa. Raz darmo, vipet je rodený bežec a už aj Gordonko na to prišiel a druhú rovinku sa už ani neobzrel. Len tak ďalej Gordonko.

Vcelku pekná nedeľa a tešíme sa na ďalší tréning.

 

Foto z tréningu v Marcheggu z 30.03.08. Na zábere Artemis (4), Beninko (1) a ten chvostík, to je Lutinka (foto - stránka Dostihovej dráhy Marchegg)

 

 

30.03.2008

Vôbec sme nečakali, že sa nám podarí takto bez problémov dôjsť na Medzinárodnú výstavu v Nitre, kde bolo premeriavanie vipetov a talianskych chrtíkov. Výnimočne sme nemali možnosť ísť autom, tak sme cestovali autobusom. Mali sme šťastie na príjemných šoférov, ktorí nás bez problémov vzali a dokonca dovolili psíkom sedieť každému na svojom sedadle ako riadnym dvojnohým cestujúcim. V areáli výstaviska sme chvíľku blúdili, kým sme našli vipetí kruh. Práve vystavovali vipetov a tak sme sa trošku pokochali. Pogratulujeme touto cestou Tobymu - Gordonkovému ocinovi a Timymu ku krásnym výsledkom. Okolo 13.00 h sa začalo premeriavať. Merali p. Vojtek, p. Pavlásková a zapisoval p. Mozolák. Najprv šli fenky, tých bolo trošku viac (mimochodom bola tam Gordonova krásavica, hneď ju spoznal, normálne je z nej hotový) a potom len niekoľko psov. Beninko je maličký psík, preto bol premeriavaný každým rozhodcom len raz a potom ešte raz pre fotografa. Chvíľku sme čakali, kým premerajú talianskych chrtíkov a potom po zápise do kariet šup-šup domov. Takže druhé meranie máme, ako sa hovorí, "z krku".

 

16.3.2008

 Celá nedeľa patrila tréningu v Marchegu a to doslovne. Bolo veľmi veľa psíkov, aj zo Slovenska, čo je veľmi super a našli sme aj nových známych. Dokonca prišla aj Linka z Martina a bola som rada, a aj prekvapená, že sme sa stretli (zdravím).  Domov sme dorazili až o pol ôsmej.  V "aprílovom" počasí si zabehol Beninko prvý sólový beh, a potom bežal ešte dvakrát spoločné behy. Beninko nás prekvapil, pretože ak ho vlani na druhej zákrute nejaký psík predbiehal, gentlemansky uvoľňoval cestu a neváhal dôjsť posledný do cieľa. Teraz v nedeľu zabojoval. V prvom spoločnom behu zaspal na štarte, posnažil sa, dobehol partnerov a po prvý raz ukázal, že vie zabojovať aj pred cieľom, čo ma veľmi potešilo. V druhom spoločnom behu vyštartoval dobre a znovu prekvapivo zavesil gentlemanský kabát na vešiak a  na druhej zákrute veľmi pekne zabral a takto ťahal až do cieľa. Pozerať sa na bežiacich vipetov je zážitok a pre mňa túto nedeľu dvojnásobný, pretože Benino ukázal, že hoci nedosahuje svetoborné časy, má srdiečko športovca.

Gordonko je ďalšia kapitola. Aby bežal, pribalili sme mu zajka. Prvý rovinku odbehol ukážkovo celkom celú, úplne bez problémov a pochopil, čo po ňom vlastne všetci chceme. No na druhý raz si asi v polovici trate spomenul na mňa a hneď a zaraz musel zistiť, kde sa nachádzam. Zastavil a zisťoval. To bol signál pre mňa, aby som vyštartovala, a rýchlosťou 6 km/h (možno aj 7) som ho dobiehala, vtedy sa zvrtol a dobehol za návnadou do cieľa. Jednoznačne som zaznamena zlepšenie, oproti minulému behu, čo ma veľmi teší a to nielen u Gordiša, ale hlavne u mňna, pretože som sa oproti naposledy zabehnutej 80-ke  zlepšila o celú 1 sekundu!  Okrem behu Gordona zaujímali v tento deň aj čisto mužské záležitosti - pokukával po babách. Konkrétne po zlatučkej a mladej fenke z CHS Bohemian snap dog, nenormálne sa mu páčila, a doteraz ho nijaka takto neohúrila. Zdravíme krásavicu!

Takže príjemný deň, kde sme stretli aj Baltazára (Benovho brata), ktorý bežal sólo. A zúčastnilo sa aj veľa vynikajúcich psíkov ako je Figo a feniek ako Lutynka a Bettynka... a stretli sme aj krásnych psíkov z CHS London s fog aj s malým mláďatkom, ináč veľmi pekným. Dúfam, že sa aj nabudúce stretneme v takom hojnom počte a tešíme sa! 

 

 

8.3.2008

V odkazoch je vložený nový odkaz na našich štvornohých kámošov Jerryho a Amber.

 2.3.2008

Napriek hrozitánsky vyzerajúcemu počasiu sme sa vybrali v nedeľu na prvý jarný tréning do Marcheggu. Celú cestu tam pršalo, no keď sme došli, čuduj sa svete, počasie nám celkom prialo. Dokonca sa na nás miestami usmievalo slniečko. Benino bežať nezabudol a odbehol si  tri kolieska. Gordonko bol na dráhe prvý raz a bol trošku vystrašený, čo sa to po ňom vlastne chce. Strapec sa mu veľmi páčil, ale len bez obecenstva. Tak sme sa hrali mimo dráhy. Na druhý krát už chápal o čo ide, ale ešte sa neisto obzeral, kde som a tak sme začiatok odbehli spolu a potom už bežal sám. Zažili sme pekný nedeľný deň a počasie nám ho vôbec nepokazilo.

     

27.1.2008

Gordonko sa zúčastnil svojej prvej výstavy v Trenčíne. Počínal si statočne a p. Fintorová ho ohodnotila známkou veľmi nádejný. Informácie a prehľad absolvovaných výstav sú v položke každého psíka (Gordon, Benjamín), po kliknutí na ikonu diskety - výstavy.